In de media

Kakofonie 2020 met veel nieuwe feestorkesten | Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 15 januari 2020

Reeuwijk – Zaterdagavond 26 januari vindt de 27e editie van het kapellenfestival Kakofonie plaats in Zalencentrum de Brug in Reeuwijk. Van heinde en verre komen er feestorkesten naar Reeuwijk om hun muzikale kunnen te tonen.

Het wordt weer een muzikaal spektakel met maar liefst zes nieuwe orkesten: BOOH uit Haarlem, The Brassholes uit Leiden, de Chicas uit Prinsenbeek, De Koele Band uit Oosterhout, de Partyband uit Leiden en The Rolling Tones uit Dordrecht. Er verschijnen ook vier kapellen die de Kakofoon al eens mee naar huis namen: Kap Nâh uit Den Haag (2005), Ladder(s)zat uit Roelofarendsveen (2013), WildeBRAZZ uit Gouda (2012 en 2016) en de Blaaskaken uit Boskoop (2019). Natuurlijk zijn ook de regionale kapellen De Waaghalzen uit Gouda en De Baggerbeugels uit Boskoop weer van de partij, net als De Blaaskaken uit Enkhuizen en Code ROOD! uit Dordrecht, die meededen aan eerdere edities van Kakofonie. Het zijn allemaal muzikale gezelschappen die garant staan voor een fantastische feestavond.

Veel liefhebbers van blaas- en feestmuziek weten jaarlijks het Kapellenfestival Kakofonie in Reeuwijk al te vinden, maar het aantal bezoekers groeit nu de toegang gratis is. Veel nieuwe bezoekers komen even kijken wat er allemaal te beleven is tijdens het festival en blijven hangen om te genieten van de muziek en de gezelligheid.

Speelgoedbank Gouda

Elk jaar steunt Kakofonie een goed doel met een sociale achtergrond. Dit jaar gaat het batig saldo van Kakofonie naar de Speelgoedbank Gouda. De Speelgoedbank Gouda biedt ouders van kinderen tot 12 jaar de gelegenheid om vier maal per jaar verantwoord speelgoed voor hun kinderen uit te zoeken, omdat speelgoed ontzettend belangrijk is voor de (persoonlijkheids)ontwikkeling van jonge kinderen. Kakofonie gaat de Speelgoedbank Gouda verblijden met kinderfietsjes.

Kom dus 25 januari naar Zalencentrum De Brug in Reeuwijk. De toegang is gratis en de zaal is open vanaf 19.00 uur. Aanvang van het festival is om 20.00 uur.

www.kapellenfestival.nl


Zeven jaar WildeBRAZZ | Goudse Post – 30-11-2018

GOUDA – Zeven jaar geleden begon het muzikale avontuur van feestkapel WildeBRAZZ met een eerste optreden in de Tapperij aan de Markt. Sindsdien staat de agenda vol en is WildeBRAZZ een veelgevraagd kapel voor feesten, partijen en festivals. Ieder jaar wordt het verjaardagsfeestje gevierd met WildeBRAZZ & FriendZZ in het stamcafé de Tapperij.

Aanstaande vrijdagavond 2 november trakteert WildeBRAZZ daarom weer op een heerlijke muzikale avond met twee bevriende kapellen. Natuurlijk is de Goudse kapel De Waaghalzen van de partij, maar ook komt er weer een bevriende kapel van buiten Gouda. Dit jaar is dat Code ROOD! die vanuit Dordrecht naar Gouda komen. Een gloednieuwe kapel die nog maar heel kort geleden is opgericht, maar wel met muzikanten die het klappen van de zweep kennen en van wanten weten. Code ROOD! geeft vrijdagavond zijn eerste officiële optreden. En natuurlijk is WildeBRAZZ zelf van de partij en presenteert zoals elk jaar een deel van het nieuwe repertoire. Veel ingrediënten voor een feestelijke, muzikale vrijdagavond, maar de belangrijkste ingrediënten zijn natuurlijk de fans en publiek, want die mogen niet ontbreken.

Iedereen is welkom, de toegang is gratis.