Onze leden

Natuurlijk maken onze leden het muzikale verschil en daarom stellen wij ze dan ook graag aan u voor.

Robert
Trompet

Robert is in Frankrijk vooral bekend als "le dictionnaire". Bij zijn laatste bezoek aan het Franstalige deel van België werd hij volgens diverse internationale media dan ook vooral gevraagd om ‘Le Robert’ te signeren, maar hij is vooralsnog niet breid om hierop commentaar te geven. Uit betrouwbare bronnen hebben we vernomen dat hij de Da Vinci Code in 34 seconde kan kraken, maar misschien komt dat als gevolg van naamsverwarring met een niet nader te noemen professor van Harvard.

Raymond
Trompet

Raymond staat in Zwijndrecht bekend als ‘De Bat-trompet’, dit is natuurlijk vanwege die hoge –bijna ultrasone- noten die hij uit zijn trompet weet te krijgen. Uit diverse verhalen is duidelijk geworden dat dit komt omdat hij op zijn kop slaap, maar harde bewijs is er nog nooit gevonden. Op verzoek van Raymond staan er ook alleen uitsluiten gerechten zonder knoflook op het menu. Waar de meeste instrumenten vervoerd worden in een koffer of tas vervoerd Raymond zijn instrument in een speciaal op maat gemaakte en met fluweel ingelegde ‘cercueil’, een soort speciale Franse trompetkoffer. En als je hem te vriend wilt houden dan kun je hem het beste een bloedrode wijn serveren.

Karin
Trompet

Info volgt...

Johan
Trompet

Johan doet alles met lepels, heftruck-lepels dan te verstaan. Hij is dan ook onze heftruck-‘Uri Geller’. Volgens sommige bezit hij een magische kracht waardoor hij vooral geliefd is bij Goudse vrouwen, maar andere zeggen dat hij deze magische krachten verloren is nadat hij bij zijn vorige band vertrokken is. Dat Johan magische krachten bezit is wel duidelijk, want hij kan door het uitspreken van de ‘josta-spreuk’ andermans bierglazen kapot laten vallen op de grond.

Tamara
Mellofoon

Tamara is onze lokale bekendheid. Lokaal is ze bijna meer bekend dan Ancilla van de Leest, maar dat komt volgens velen omdat Tamara in de regio de drijvende kracht is achter politieke partij 30MIN. Voordat ze bij Code ROOD aan de slag ging heeft ze volgens Dall Mink Oh twee jaar in een klooster geleefd, maar hiervan hebben we nooit een bevestiging gehad.

Jan
Trombone

Jan is onze luikenfluisteraar. Volgens sommigen kan hij elk rolluik open kunnen doen door een perfect ‘Db m7b5’-akkoord te fluiten en wordt hij hierom ook gezocht in 17 Amerikaanse staten én op het Griekse eiland Rhodos. Daarnaast beheerst hij, volgens de El Espectador, de Colombiaanse Polka zo goed dat hij omringd wordt door gewillige –vooral Thaise- vrouwen, maar volgens de Thai Post komt dat eerder omdat hij als bijnaam “De Neus” heeft.

Sander
Trombone / Sousafoon

Sander heeft volgens sommige een tepel in dezelfde vorm als Noord-Brabant. Maar deze zou volgens complottheorieën door onze huisberoemdheid, Tamara Schreuder, vakkundig gemaskeerd onder een laag make-up. In zijn avonduren besteed hij veel tijd aan het doorspitten van diverse internetsites geschiedenisboeken om zo meer te weten te komen over zijn mede muzikanten. Daarnaast is het gerucht dat hij polyfone noten op zijn sous gebruikt als paringsritueel om jonge vrijgezelle vrouwen te lokken.

Rinco
Bariton

Info volgt...

Peter
Instructie

Peter is de meest mysterieuze van het gehele stel. Hij is niet te vinden tijdens optredens én al helemaal niet op Facebook. En dat is zó 1990! Volgens sommige komt het dat hij in het weekend nooit naar muziekoptredens gaat, omdat hij in het weekend geniet van het drinken van anorganische stoffen. Maar volgens onze lokale beroemdheid Tamara komt dat omdat hij bang is dat mensen de 14e symfonie van Beethoven gaan spelen, die op zijn rug getatoeëerd zou staan. Naar eigen zeggen is Peter de jongste van een eeneiige tweeling en de oudste van een twee-eiige drieling. Daarnaast is hij niet autodidact maar gewoon eigenwijs, maar volgens ons in hij gewoon een gestoorde professor.